Tottenham wint tegen Stoke eerste thuisduel sinds oktober

Tottenham Hotspur heeft voor het eerst sinds eind oktober een thuiswedstrijd in de Premier League gewonnen. The Spurs waren te sterk voor Stoke City: 3-0.

Het laatste thuisduel dat Tottenham winnend afsloot was op 27 oktober tegen Hull City (1-0). Daarna werden er op het eigen White Hart Lane vier wedstrijden op rij niet gewonnen (G2, V2,), inclusief een pijnlijke 5-0 nederlaag tegen Liverpool.

Tegen Stoke, waar Erik Pieters en Oussama Assaidi de volledige negentig minuten speelden, vielen de puzzelstukjes in elkaar voor Tottenham. Daar was wel een strafschop voor nodig. Nadat Ryan Shawcross hands had gemaakt, schoot Roberto Soldado in de 37ste minuut vanaf elf meter onberispelijk binnen.

Na rust liepen The Spurs vervolgens uit naar een comfortabele overwinning. In de 65ste minuut verdubbelde Moussa Dembélé (bejubeld op foto boven) de marge met een schitterend doelpunt. De Belgische middenvelder kapte een aantal tegenstanders uit en schoot vervolgens verwoestend hard binnen. Een fraaie knal van Aaron Lennon in de kruising bepaalde uiteindelijk de eindstand op 3-0.

Door de zege klimt Tottenham naar de zevende plaats in de Premier League. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt acht punten. Stoke blijft door de nederlaag op de twaalfde positie staan.