Ongelukkige rol Botman bij zege van Chelsea op Newcastle United

Reacties

Chelsea heeft maandagavond in de Premier League afgerekend met concurrent Newcastle United. De ploeg van Mauricio Pochettino speelde een prima wedstrijd en heeft het gat naar Newcastle verkleind naar één punt. Sven Botman speelde een ongelukkige rol in het duel.

Ongelukkige rol Botman bij zege van Chelsea op Newcastle United
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
3 - 2
Newcastle United
Newcastle United

Bij Newcastle United begon Botman in de basis, net als voormalig Willem II-speler Alexander Isak. Bij de thuisploeg zat ex-PSV'er Noni Madueke op de reservebank. Hij zag zijn ploeg uit de startblokken schieten. Al na vijf minuten lag de openingsgoal in het netje. Daar ging een ongelukkig moment van Botman aan vooraf.

De Nederlander besloot een lage voorzet weg te werken, net voordat zijn doelman Martin Dúbravka deze kon oppikken. Botman schoot de bal echter in de voeten van Cole Palmer, die direct op doel schoot. Nicolas Jackson reageerde heel rap en verlengde het schot achter het standbeen langs, waardoor de 1-0 binnenviel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Net voor rust kwam Newcastle United op gelijke hoogte. Isak ontving de bal en schoot zonder zijn man te passeren de bal laag in de verre hoek. Na rust liet Palmer zich opnieuw gelden. Hij kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied, nam hem mee naar binnen en schoot door de benen van Botman raak in de korte hoek. Daarmee staat hij dit seizoen al op elf goals en acht assists in de Premier League.

In het vervolg haalde Dan Burn nog een bal van de doellijn, maar later was de 3-1 van Chelsea alsnog een feit. Invaller Mykhailo Mudryk pikte een bal op, maakte een prachtige actie waarbij hij Fabian Schär nog even door de benen speelde en om de keeper heen ging, om vervolgens raak te schieten. Wat de avond van Newcastle extra pijnlijk maakte, was het geblesseerd uitvallen van zowel Anthony Gordon als later Burn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met een prachtige goal van Jacob Murphy deden de bezoekers nog wat terug (3-2), maar het mocht niet meer baten. Door de overwinning staat Chelsea nu op de elfde plek, met slechts een punt minder dan concurrent Newcastle. Aankomend weekend spelen beide ploegen in de FA Cup. Chelsea tegen Leicester City en Newcastle gaat op bezoek bij Manchester City.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.