Newcastle United is uitermate voorzichtig met Botman

Reacties

Of Sven Botman zaterdag in actie komt tegen Wolverhampton Wanderers is nog maar de vraag. De mandekker is volgens trainer Eddie Howe nog niet op het niveau van voor zijn blessure bij Newcastle United.

Newcastle United is uitermate voorzichtig met Botman
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
3 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Op de persconferentie van Newcastle hield Howe in het midden of hij een beroep zal doen op Botman, nadat hij de Nederlander midweeks al buiten de selectie had gelaten om hem rust te geven. Vorige week was de 24-jarige verdediger nog ongelukkig tegen Arsenal. Toen verloren The Magpies met ruime cijfers: 4-1.

'Sven is een speler die terugkomt van een langdurige blessure', zei Howe vrijdag. 'Hij heeft meer individuele training nodig om hem weer op zijn best te krijgen. Mogelijk zien we hem morgen.'

Op korte termijn wordt bekend of Ronald Koeman ruimte heeft voor Botman in zijn voorselectie voor de oefeninterlands van Oranje tegen Schotland en Duitsland in aanloop naar het EK van komende zomer. Botman speelde dit seizoen vijftien Premier League-duels waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf. De linkspoot wacht nog op zijn debuut voor het Nederlands elftal.

Voor Newcastle is de ontmoeting met Wolverhampton Wanderers een belangrijk duel om aansluiting te houden met de subtop. Beide ploegen bivakkeren momenteel in de middenmoot van de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Manchester United
35
16
6
13
52-55
-3
54
9
West Ham United
36
13
10
13
56-70
-14
49
10
AFC Bournemouth
36
13
9
14
52-63
-11
48
11
Brighton & Hove Albion
35
12
11
12
53-57
-4
47
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.