Botman ziet Newcastle United op snipperdag zwijnen in FA Cup

Newcastle United meldt zich volgende maand in de kwartfinale van de FA Cup. The Magpies moesten tot het gaatje gaan op bezoek bij Blackburn Rovers en maakten na penalty's het verschil. Bournemouth liet zich verrassen door Leicester City.

Blackburn Rovers
ns
1 - 1
Newcastle United

Eddie Howe had Sven Botman thuisgelaten voor de trip naar Ewood Park. De Nederlander speelde zaterdag geen goede wedstrijd tegen Arsenal en kreeg rust. Newcastle had tegen de nummer zestien van het Championship het meeste balbezit, maar kreeg het lange tijd niet voor elkaar om kansen bij elkaar te voetballen.

In de tegenstoot kwam Blackburn Rovers er een aantal keer gevaarlijk uit, maar Martin Dubravka voorkwam dat de thuisploeg de score opende. Na de pauze schakelde Newcastle een tandje bij en kwam Blackburn Rovers in de verdrukking. Dat leidde twintig minuten voor tijd tot de openingstreffer van Anthony Gordon, die kort daarvoor nog een grote kans onbenut had gelaten (0-1).

Blackburn komt terug
Blackburn bleef geloven in een stunt. Dat was mede te danken aan de defensie van Newcastle, die dit seizoen geen betrouwbare indruk maakt. Ook op Ewood Park was dat het geval. Jamaal Lascelles ging in de fout en zag Dubravka in eerste instantie nog redding brengen, maar op de rebound van Sammie Szmodics had de doelman geen kans (1-1).

In de verlenging hield Aynsley Pears zijn ploeg op de been. Zowel Gordon als Sean Longstaff kreeg het niet voor elkaar de doelman van Blackburn te passeren. Ook Bruno Guimarães en Harvey Barnes hadden het vizier niet op scherp staan. In de penaltyserie trok Newcastle alsnog aan het langste eind. Dat betekent dat The Magpies zich met pijn en moeite bij de laatste acht schaarden.

AFC Bournemouth
nv
0 - 1
Leicester City

Leicester City heeft voor een verrassing gezorgd door Bournemouth uit de FA Cup te kegelen. De koploper van het Championship hield The Cherries in de reguliere speeltijd op een doelpuntloos gelijkspel en sloeg in de verlenging toe. Invaller Justin Kluivert moest toezien hoe invaller Issahaku Fatawu voor de beslissing zorgde (0-1).

Luton Town
Luton Town
2 - 6
Manchester City

Manchester City boekte een overtuigende overwinning op bezoek bij Luton Town. Het verslag van dat duel lees je hier