Ongekende comeback in Engelse play-offs: Sheffield Wednesday haalt finale

Ongelofelijke beelden uit Engeland. Sheffield Wednesday leek dood en begraven nadat het in de heenwedstrijd van de play-offs om promotie naar het Championship met 4-0 had verloren bij Peterborough. Toch kwamen The Owls een ronde verder: op Hillsborough werd het 5-1 en de thuisploeg nam de strafschoppen beter.

Sheffield Wednesday
ns
5 - 1
Peterborough United

Het had er hopeloos uitgezien na het pak slaag dat Posh de illustere opponent had uitgedeeld op het eigen London Road, maar met de moed der wanhoop ging het elftal van Darren Moore ervoor. Michael Smith zorgde voor de vroege openingstreffer, en halverwege de tweede helft zorgde de 2-0 van Lee Gregory ervoor dat de helft van het karwei al geklaard was.

Het duurde vervolgens lang voordat de thuisploeg verdere schade aanrichtte, waardoor het geloof stilaan wegebde. Vleugelverdediger Reece James (niet die van Chelsea, uiteraard) liet twintig minuten voor tijd de 3-0 aantekenen, waarna de bijna 32.000 mensen in het iconische stadion totaal uit hun plaat gingen. Op de golven van het enthousiasme beukte Wednesday door, totdat het in de achtste minuut van de blessuretijd de poort open kreeg. Liam Palmer maakte 4-0: verlengen dus, in een extatische omgeving.

De gelukzaligheid kende een eind: een eigen goal van uitgerekend Gregory, maker van de 2-0, zette de bezoekers van Darren Ferguson (inderdaad de zoon van Sir Alex) op 4-1 en dus in de buurt van de finale, volgende week op Wembley. Het werd nog gekker. De Schot Callum Paterson maakte 5-1. Omdat er ook in de Engelse play-offs geen speciale waarde meer kleeft aan uitdoelpunten, werd de wedstrijd vanaf de stip beslist.

Alle vijf de spelers van Wednesday hielden hun zenuwen in bedwang, Dan Butler miste voor de bezoekers. Zodoende was de beslissende strafschop er één van Wednesday-speler Jack Hunt. De toeschouwers, volledig buiten zinnen van vreugde, namen bezit van het veld na één van de meest memorabele avonden in de geschiedenis van het Engelse voetbal. De finale om een plekje op het tweede Engelse niveau is volgende week tegen Barnsley of Bolton Wanderers.