Ongekende cijfers Zahavi: zelfs Ronaldo troeft hij op één onderdeel af

Reacties

Eran Zahavi heeft woensdagavond met een hattrick tegen de Faeröer nog maar eens een vervolg gegeven aan zijn indrukwekkende productie voor Israël. In zijn laatste 25 interlands was de Israëlische aanvaller van PSV goed voor 23 goals (!), waarmee hij in Europa alleen zijn meerdere moet erkennen in - hoe kan het ook anders - Cristiano Ronaldo.

Ongekende cijfers Zahavi: zelfs Ronaldo troeft hij op één onderdeel af
Faeröer Eilanden
Faeröer Eilanden
0 - 4
Israël
Israël

De Portugese superster schoot woensdagavond het wereldrecord van Ali Daei uit de boeken met zijn 110de en 111de treffer als international. In zijn schaduw schoot ook Zahavi met scherp voor Israël. Door zijn hattrick in het Tórsvøllur-stadion op de Faeröer onderstreepte de 34-jarige goalgetter nog maar eens dat hij in het shirt van Israël een garantie voor doelpunten is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn drie goals van woensdagavond tilde Zahavi zijn productie in de laatste 25 duels naar 23 goals. Negen daarvan maakte hij sinds zijn komst naar PSV. De overige veertien vielen tussen november 2018 en september 2020, toen Zahavi in twee duels op rij een hattrick liet noteren (tegen Oostenrijk en Letland). Een groot deel van die treffers viel in de EK-kwalificatiereeks, waarvan Zahavi topscorer was met elf goals.

Zahavi was op dat moment nog relatief onbekend in Nederland; hij maakte zijn goals toen nog in China voor Guangzhou R&F (nu Ghuangzhou City). Sinds zijn komst naar PSV is ook het Nederlandse publiek bekend met zijn neus voor doelpunten, al heeft die zich in Eindhovense dienst (22 goals in 43 duels) nog niet zo nadrukkelijk geëtaleerd als in het shirt van Israël.

Meer hattricks dan Ronaldo
Als international kan Zahavi namelijk wedijveren met de absolute topspitsen van Europa. Sterker nog, de meesten troeft hij af. In de periode dat hij 23 keer scoorde in 25 interlands, scoorde alleen Ronaldo vaker: 26 keer in 26 interlands. Wel maakte Zahavi in die periode meer hattricks (!) dan het Portugese fenomeen: vier om drie. Mannen als Harry Kane en Romelu Lukaku laat hij achter zich.

Door zijn scoringsdrift staat Zahavi inmiddels ook op het punt historie te schrijven voor zijn land. Met 29 goals heeft de PSV'er topscorer aller tijden Mordechai Spiegler in het vizier. De inmiddels 77-jarige oud-spits, die in de jaren zeventig nog kort voor Paris Saint-Germain speelde, was tussen 1963 en 1977 goed voor 33 goals en werd in 2003 uitgeroepen topt beste Israëlsische speler van de laatste vijftig jaar.

Zahavi is nu ook de meest scorende Israëlische prof ooit, voor Alon Mizrahi (337 om 334 goals). 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De reeks van Zahavi afgezet tegen de andere Europese topschutters

Speler Caps Goals Hattricks
Cristiano Ronaldo (Por) 26 26 3
Eran Zahavi (Isr) 25 23 4
Aleksandar Mitrovic (Ser) 20 20 0
Harry Kane (Eng) 27 19 2
Romelu Lukaku (Bel) 19 19 0
Georginio Wijnaldum (Ned) 29 16 1
Teemu Pukki (Fin) 25 16 0
Memphis Depay (Ned) 27 16 0
Artem Dzyuba (Rus) 24 15 1
Antoine Griezmann (Fra) 35 15 0
Robert Lewandowski (Pol) 21 14 1
Oliver Giroud (Fra) 25 14 0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Zahavi
Meer over E. Zahavi
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.