'Onderzoek gewenst naar mensenhandel in voetbal'

De PvdA wil een onderzoek naar de rol van investeringsfondsen in het voetbal. PSV wil voor de financiering van Adam Maher in zee met de Doyen Group. De UEFA is daar fel tegen, omdat dergelijke grote fondsen te veel invloed krijgen en grote sommen geld uit het voetbal verdwijnen.

'Onderzoek gewenst naar mensenhandel in voetbal'

In de nieuwe editie van Voetbal International kunt u deze week lezen hoe schimmige bv's in Purmerend, Amsterdam en Zandvoort miljoenen kregen overgemaakt voor Radamel Falcao (AS Monaco, foto), Erik Lamela (AS Roma), Mario Bolatti (Internacional) en James Rodríguez (AS Monaco). Geen van de mensen achter deze bv's wil daarvoor een verklaring geven.

Kamerlid Tjeerd van Dekken is geschrokken. 'Dit liegt er niet om, het begint extreme vormen aan te nemen. Ik ga hier direct Kamervragen over stellen aan de ministers Ivo Opstelten (Justitie, red.) en Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken).'

Dat is niet alles. De PvdA-man die eerder een onderzoek naar matchfixing erdoor kreeg wil nu de investeringsfondsen op de agenda. 'Ik ga vragen om een onderzoek naar deze vorm van mensenhandel. We hebben hier al eerder mee van doen gehad, maar het loopt helemaal uit de hand.' (Iwan van Duren & Tom Knipping)

In de nieuwe editie van VI leest u een uitgebreide reportage over de miljardenindustrie en mensenhandel, waarbij veel geld in de zakken van Nederlandse stromannen verdwijnt. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen