Onderzoek Belastingdienst kan plannen FC Twente vertragen

Reacties

De herstelplannen van FC Twente kunnen vertraging oplopen door de uitkomst van het onderzoek dat de Belastingdienst momenteel doet. De fiscus beoordeelt de transfers die de club in de voorbije jaren deed op onregelmatigheden.

Onderzoek Belastingdienst kan plannen FC Twente vertragen

Indien blijkt dat de voormalige Twente-top hierbij belasting heeft ontdoken, kan de club een naheffing en een boete krijgen die in de miljoenen euro's kan lopen. Een eventuele claim zal deels worden betaald door de oud-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan. Deze afspraak maakt deel uit van het crediteurenakkoord.

In ruil daarvoor heeft FC Twente de toezegging gedaan dat de gewezen bestuurders niet aansprakelijk worden gesteld voor verdere geleden schade. FC Twente hoopt voor het einde van het jaar uitsluitsel van de Belastingdienst te krijgen teneinde het dossier te kunnen sluiten.

De club verwacht niet dat de uitkomst van invloed is op het laatste meetmoment in november bij de licentiecommissie. FC Twente moet die ultieme test doorstaan om Categorie 1 van de KNVB achter zich te laten en de licentie veilig te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.