Onder Eméry opgeleefd Sevilla verpest debuut Vázquez

Sevilla heeft onder de in januari aangestelde trainer Unai Eméry de derde overwinning geboekt. Thuis tegen hekkensluiter Deportivo La Coruña, waar Fernando Vázquez voor het eerst op de bank zat, werd het 3-1.

Sinds Eméry het roer bij Sevilla overnam van Míchel, verloren de Andalusiërs alleen de uitwedstrijden bij Atlético Madrid (beker) en Real Madrid (competitie). In eigen huis gaat het Sevilla, dat zonder de geschorste Hedwiges Maduro aantrad, voor de wind. De overwinning op Deportivo betekende alweer de vierde op rij in de Primera División.

Net als twee weken geleden tegen Rayo Vallecano was het opnieuw Ivan Rakitic die de score opende. Waar de Kroatische middenvelder dat destijds vlak voor rust deed, kopte hij nu al na zes minuten raak op aangeven van de mee opgekomen rechtsback Coke.

In het verdere verloop van de eerste helft kon ook Gary Medel (foto) twee keer aanleggen en scoren. Riki kon tussen die twee treffers in de pijn voor Deportivo slechts wat verzachten, want in de tweede helft hielden beide doelmannen hun doel met enkele goede reddingen wel schoon.

Zodoende mengt Sevilla zich langzamerhand weer in de strijd om Europees voetbal. Het verschil met nummer zes Rayo Vallecano bedraagt nog vijf punten. Deportivo blijft hekkensluiter met zestien punten en wacht inmiddels al vijf wedstrijden op een punt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.