Getafe met man minder langs hekkensluiter Deportivo

Deportivo La Coruña heeft zaterdagavond het competitieduel met Getafe met 3-1 verloren. De ploeg van trainer Domingos speelde een groot gedeelte van het duel met een man meer in het Coliseum Alfonso Pérez, maar wist desondanks geen punt te pakken bij Getafe.

Al na tien minuten spelen kreeg Moya de rode kaart voorgehouden van scheidsrechter Jose Luis Paradas Romero. De doelman van Getafe maakte een overtreding in zijn eigen doelgebied op Deportivo-aanvaller Riki. Wat volgde was een strafschop voor de bezoekers en een man minder voor de thuisspelende ploeg.

Vanaf elf meter mocht de spelverdeler Pizzi aanleggen voor de openingstreffer. De Portugese faalde niet en zette daarmee zijn ploeg al vroeg op 1-0. Lang kon Depor niet genieten van de voorsprong, want nog binnen het eerste half uur kwam Getafe op gelijke hoogte.

Leidsman Romero gaf na een overtreding van de Braziliaan Evaldo voor de tweede keer een strafschop. Diego Castro had geen moeite met de toegekende penalty en bracht zijn team op gelijke hoogte in het duel waar scheidsrechter Romero nogmaals de rode kaart trok.

De Colombiaan Abel Aguilar (Depor) kreeg na 71 minuten spelen zijn tweede gele kaart en kon dus vroegtijdig inrukken in het duel dat een krankzinnige slotfase kende. Met nog negen minuten te spelen was het invaller Álvaro Vázquez die Getafe op voorsprong zette. Daarmee bleek het nog niet gedaan voor de thuisploeg, want nog geen drie minuten later vergrootte Adrián Colunga de marge naar twee en besliste daarmee de wedstrijd: 3-1.

Getafe stijgt na deze overwinning in eigen huis naar de elfde plaats in de Spaanse Primera Division. Deportivo La Coruña verspeelde dure punten, want mede door deze nederlaag blijft het de hekkensluiter in Spanje.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.