Omkoopzaak blijft Conte nog achtervolgen

Reacties

Antonio Conte is nog niet van de Italiaanse justitie af. De rechtszaak waarin hij wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan omkoping krijgt namelijk nog een vervolg. De aanklager is in beroep gegaan tegen de vrijspraak van de nieuwe manager van Chelsea.

Omkoopzaak blijft Conte nog achtervolgen

De omkoopzaak hangt al vier jaar boven Conte's hoofd en dateert van het seizoen 2010/11, toen hij trainer van Serie B-club Siena was. Terwijl diverse Siena-spelers bekentenissen hebben afgelegd over duels met Novara en AlbinoLeffe, is Filippo Carobbio de enige die Conte heeft aangewezen als medeplichtige.

Het was voor de Italiaanse voetbalbond in 2012 genoeg reden om hem een schorsing van tien maanden op te leggen, die later werd teruggebracht tot een verbanning van vier maanden. De aftredend bondscoach van Italië - die in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Duitsland - heeft zelf altijd in alle toonaarden ontkend dat hij op de hoogte was van de wanpraktijken bij Siena en werd in mei bij gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Er was een half jaar voorwaardelijke celstraf tegen hem geëist en door het beroep van de officier van justitie moet Conte alsnog vrezen dat hem een dergelijke sanctie boven het hoofd hangt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.