Omhaal Rafinha houdt zuinig Barcelona in spoor Real Madrid

Barcelona heeft zaterdagavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van hekkensluiter Granada. De regerend kampioen sprankelde allerminst, maar blijft door een treffer van Rafinha wel in het kielzog van koploper Real Madrid.

Trainer Luis Enrique kon tegen Granada niet beschikken over de geblesseerde Andrés Iniesta en gaf Sergio Busquets rust. De middenvelder zat op de reservebank naast Jasper Cillessen, die weer hersteld is van zijn knieblessure. Het middenveld van Barcelona bestond daardoor uit Rafinha, Ivan Rakitic en Denis Suárez.

Het was Rafinha die Camp Nou liet juichen door na 48 minuten de openingstreffer te maken. De Braziliaan gaf de bal vlak voor de goal breed op zijn landgenoot Neymar, wiens inzet gekeerd werd door Granada-doelman Guillermo Ochoa. Toen de bal vervolgens de lucht in ging, handelde Rafinha snel en werkte hij met een omhaal alweer zijn vijfde competitietreffer binnen.

Het doelpunt van Barcelona veranderde weinig aan het spelbeeld. Granada kwam niet veel verder dan een aantal speldenprikjes, terwijl de thuisploeg ook zelf weinig creëerde. Luis Suárez en Neymar kregen nog de beste mogelijkheden, maar met name de Uruguayaan frustreerde zichzelf door niet te scoren.

Toen de topscorer van vorig seizoen - voorafgaand aan de wedstrijd ontving hij de Gouden Schoen - tien minuten voor tijd gewisseld werd, kwam die frustratie eruit. Ook zijn vervanger Paco Alcácer kreeg het niet voor elkaar om de tweede Catalaanse treffer te maken. Waar Barcelona in de laatste drie thuisduels met Granada veertien keer scoorde, bleef het zaterdagavond daardoor bij één doelpunt.

Barcelona staat door de zege in Camp Nou nu tweede, met twee punten minder dan Real en één meer dan Atlético Madrid. Granada blijft zegeloos onderaan in La Liga.