Omeruo na droomweken: 'Nog een jaar ADO beste optie'

Kenneth Omeruo weet nog niet of hij ook volgend seizoen uitkomt voor ADO Den Haag. De negentienjarige Nigeriaanse verdediger beleefde de voorbije weken zijn internationale doorbraak door in Zuid-Afrika met zijn vaderland de Afrika Cup te veroveren.

Omeruo na droomweken: 'Nog een jaar ADO beste optie'

'Dit is een droom', stamelde de door Chelsea aan ADO Den Haag verhuurde verdediger. 'Debuteren op dit podium, basisspeler worden, de finale halen en dan nog winnen ook. Het is allemaal een beetje onwerkelijk. Ik hoop dat ik erbij blijf. Het WK is het volgende doel. Komende zomer mogen we er al aan proeven, omdat we als Afrikaans kampioen mogen deelnemen aan het toernooi om de Confederations Cup.'

Of Omeruo dan nog speler van ADO is, valt te betwijfelen. Nadat Chelsea hem had opgepikt bij Standard Luik, verhuurde de Londense grootmacht het talent voor achttien maanden aan de Haagse club. Nu Omeruo zich voor de ogen van de wereld in de kijker speelde, moet ADO vrezen voor een voortijdig afscheid van de verdediger.

AfspraakChelsea en de Hagenaars hebben een afspraak deze maand te praten over de toekomst van Omeruo. Bronnen rond de Engelse topclub zeggen dat de Londenaren hem het liefst per direct terughalen. 'Natuurlijk wil ik ooit voor Chelsea spelen', aldus de voetballer zelf, 'maar als ik nog niet in de basis kom, wil ik weer verhuurd worden. Nog een jaartje Den Haag is voor mij best een optie.'

ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn is vol lof over zijn verdediger. 'Dit is ook geweldige reclame voor ADO. Hoe vaak komt het voor dat een club uit de Eredivisie een winnaar van de Afrika Cup levert? En verder is het natuurlijk aan Chelsea, maar ik hoop dat we ook volgend seizoen over hem kunnen beschikken.' Lees in de nieuwe Voetbal International een uitgebreid verhaal over het succes van Nigeria. De nieuwe VI ligt vanaf woensdag in de winkels.


Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen