Olympique Lyon richt alle pijlen op Memphis

Reacties

Olympique Lyon-trainer Bruno Genesio heeft vrijdag tijdens zijn persconferentie de interesse in Memphis Depay bevestigd. Het aantrekken van de 22-jarige aanvaller van Manchester United is deze winter prioriteit voor de Franse club, die in de Europa League tegenstander is van AZ.

Olympique Lyon richt alle pijlen op Memphis

Engelse en Franse media meldden donderdag al dat United een bod van vijftien miljoen euro van Lyon op Memphis had afgewezen. Afgaande op de woorden van Genesio blijft het daar niet bij. 'Memphis Depay is een speler van wie ik een prioriteit heb gemaakt. Het is de bedoeling dat we hem zo snel mogelijk vastleggen.'

Memphis is in Manchester op een zijspoor beland en manager José Mourinho heeft daarom al bevestigd dat de Oranje-international mag vertrekken. Ondanks de stagnerende ontwikkeling van de voormalig PSV'er is de trainer van Lyon erg gecharmeerd van hem. 'Ik ben een fan. Hij is een complete, krachtige en fascinerende speler', tekende L'Equipe op uit de mond van de Franse coach.

Olympique Lyon-trainer Bruno Genesio is fan van Memphis Depay.
Olympique Lyon-trainer Bruno Genesio is fan van Memphis Depay.

Lyon zal het bod echter moeten verhogen om over een transfer te kunnen praten met van Memphis, die van Mourinho niet mocht worden verhuurd. The Red Devils willen het verlies op de vleugelspits beperken. In 2015 kwam hij voor meer dan dertig miljoen euro als grote belofte over van PSV. Sindsdien kwam Memphis tot zeven goals in 56 officiële duels voor de Premier League-grootmacht.

Mocht het daadwerkelijk van een transfer naar Lyon komen, dan zou Memphis de duurste aankoop sinds jaren zijn voor de zevenvoudig kampioen van Frankrijk. In de zomer van 2015 kostte de Spaanse middenvelder Sergi Darder (Málaga) circa dertien miljoen euro. Yoan Gourcuff kwam in 2010 voor 22 miljoen euro over van Girondins Bordeaux. Behalve Lyon hebben ook clubs als Everton en AS Roma interesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.