Olsen stopt na zestien jaar als bondscoach Denemarken

Reacties

Morten Olsen (65) heeft dinsdag aangekondigd na het EK 2016 in Frankrijk te stoppen als bondscoach van Denemarken. Daarmee komt er volgend jaar zomer na ruim zestien jaar een einde aan het tijdperk-Olsen bij de Deense nationale ploeg.

Olsen stopt na zestien jaar als bondscoach Denemarken

Olsen maakte tijdens een persconferentie in aanloop naar de oefeninterlands van eind deze maand tegen de Verenigde Staten (25 maart) en Frankrijk (29 maart) bekend dat hij zijn in 2016 aflopende contract niet zal verlengen.

Zodoende moet de Deense bond (DBU) voor het eerst deze eeuw op zoek naar een nieuwe bondscoach. Olsen tekende eind 1999 al een contract om na het EK 2000 in België en Nederland Bo Johansson op te volgen.

Met Olsen aan het roer plaatste Denemarken zich sindsdien voor de WK's van 2002 en 2010 en de EK's van 2004 en 2012. De eindtoernooien van 2006, 2008 en 2014 liep de Europees kampioen van 1992 mis. Momenteel gaan de Denen aan de leiding in Groep I van de EK-kwalificatiereeks.

Olsen maakte dinsdag ook zijn selectie bekend voor de wedstrijden tegen de VS en Frankrijk. Met de Ajacieden Nicolai Boilesen en Lasse Schöne en AZ-verdediger Simon Poulsen vaardigt de Eredivisie drie spelers af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.