Olde Riekerink doet uitstekende zaken in Turkse titelstrijd

Galatasaray heeft op bezoek bij laagvlieger Adanaspor een belangrijke overwinning geboekt: 0-1. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink loopt daardoor twee punten in op koploper Besiktas.

De geblesseerde Wesley Sneijder ontbrak bij Galatasaray, dat zich in Adana wilde revancheren voor de thuisnederlaag tegen Trabzonspor vorige week. Tegen nummer zeventien Adanaspor hadden de bezoekers het echter lastig, waardoor er lang een 0-0 stand op het scorebord stond.

Pas in de zeventigste minuut zorgde Bruma voor de verlossende openingstreffer. De 22-jarige Portugees schoot hard raak van buiten het strafschopgebied. De treffer viel tien minuten na de invalbeurt van Nigel de Jong. De 31-jarige middenvelder kwam in de zomer over van LA Galaxy, maar stond nog geen enkel competitieduel in de basis.

In de resterende twintig minuten werden er geen doelpunten meer gemaakt. Galatasaray nadert Besiktas daardoor op één punt. De koploper leed vrijdag puntenverlies door 1-1 gelijk te spelen tegen Genclerbirligi. Het Fenerbahçe van Dick Advocaat heeft nu acht punten minder dan Galatasaray, maar komt zondagmiddag in actie tegen Karabukspor.