Galatasaray door omstreden goal onderuit bij rentree Sneijder

Trabzonspor heeft voor een verrassing gezorgd door Galatasaray in eigen huis op een nederlaag te trakteren: 0-1. Dame N'Doye velde het vonnis over de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink.

Wesley Sneijder was weer van de partij bij Galatasaray. Hij was weer hersteld van een dijbeenblessure en begon in de basis. Nigel de Jong moest genoegen nemen met een plek op de bank. Pas elf minuten voor tijd maakte hij zijn opwachting in de Türk Telekom Arena.

Op dat moment was de eindstand al bereikt. N'Doye maakte in de zeventiende minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij kreeg daarbij hulp van de arbitrage, want aan het doelpunt leek buitenspel vooraf te gaan.

Door de nederlaag heeft Galatasaray nu zeventien punten uit acht duels, waarmee het derde staat. Istanbul Basaksehir en Besiktas hebben evenveel punten, maar speelden een wedstrijd minder. Trabzonspor, waar ex-Ajacied Hyun-Jun Suk op de bank bleef, staat negende.