Oerdegelijk Atlético klopt Las Palmas en behoudt koppositie

Reacties

Atlético Madrid blijft voorlopig de trotse koploper van de Primera División. De volgende tegenstander van PSV in de Champions League hoefde zondag niet diep te gaan om op bezoek bij Las Palmas met 3-0 te winnen.

Oerdegelijk Atlético klopt Las Palmas en behoudt koppositie

Trainer Diego Simeone koos er tegen Las Palmas voor om Luciano Vietto in de spits te laten beginnen, in de rug gesteund door Saúl Niguez. Fernando Torres ontbrak vanwege fysieke klachten in de selectie, terwijl Jackson Martínez genoegen moest nemen met een plek op de bank. Het spel van Atlético veranderde er niet door. De Madrilenen speelden slim, volwassen en wachtten in alle rust op fouten van de tegenstander.

In de zeventiende minuut liet Las Palmas wat ruimte open en het was direct raak. Filipe Luís werd feilloos vrijgespeeld en de linksback liet zien prima af te kunnen ronden: 0-1. Atlético speelde de wedstrijd vervolgens in alle rust uit, tot het in de 68ste minuut bijna misging. Jonathan Viera kreeg een goede schietkans en schoot maar net naast.

Het bleek een dure misser, want in de tegenaanval gooide Antoine Griezmann het duel op slot. De Franse vleugelspits ontsnapte op aangeven van Koke aan buitenspel en maakte oog in oog met doelman Javi Vargas geen fout. In de 89ste werd het zelfs nog 3-0. Griezmann ontsnapte wederom aan buitenspel en schoot zijn twaalfde van het seizoen binnen.

Atlético heeft nu 47 punten uit twintig wedstrijden, vier meer dan nummer twee Real Madrid. Nummer drie Barcelona heeft 42 punten, maar speelde pas achttien wedstrijden. Later vanavond nemen de Catalanen het in eigen huis op tegen Athletic de Bilbao. Las Palmas staat zestiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.