Ødegaard ziet Ghoochannejhad Haagse muur breken

Reacties

ADO Den Haag heeft na een uur manmoedig verdedigen het hoofd moeten buigen voor SC Heerenveen. Reza Ghoochannejhad sloopte de Haagse muur (2-0).

Ødegaard ziet Ghoochannejhad Haagse muur breken

Het contrast tussen SC Heerenveen en ADO Den Haag is groot. De Friese ploeg wil een sterke eerste seizoenshelft een vervolg geven en trainer Jurgen Streppel verwelkomde met Martin Ødegaard als verrassende versterking. Zijn ADO-collega Zeljko Petrovic kan daar alleen maar van dromen om zijn kwakkelende formatie van vers bloed te voorzien.

Door de Wang-soap is het sappelen in de Hofstad, waar meer spelers vertrekken dan er komen. Zo staat Gervane Kastaneer op het punt te verkassen naar FSV Mainz 05. Blessures maken de personele problemen voor ADO alleen maar groter.

Ingegeven door de beperkte middelen koos Petrovic voor een versterkte defensie om Heerenveen af te stoppen met Trevor David als debutant. Op het beproefde recept hadden de Friese gastheren aanvankelijk geen adequaat antwoord. Daarbij werd tot twee keer toe een treffer van Ghoochannejhad vanwege buitenspel afgekeurd.

Maar de Iraniër werd wel de man die het Haagse verzet in een tijdsbestek van een minuut brak. Reza prikte na een uur de bal in het ADO-doel nadat Arber Zeneli nog op Ernestas Setkus was gestrand. De aanvaller deelde minder dan een minuut later de genadeklap uit. ADO leed direct balverlies bij de aftrap en via Larsson kwam de bal voor de voeten van Ghoochannejad: 2-0.

In de tachtigste minuut verzuimde Sam Larsson ADO meer pijn te doen. De Zweedse aanvaller liet een strafschop onbenut. De misser was een vorm van gerechtigheid omdat de beslissing van Jochem Kamphuis een overtreding van Danny Bakker op Larsson te hebben gezien discutabel was.

Ondanks de misser bood de ruime voorsprong Streppel de gelegenheid Ødegaard diens eerste minuten te laten maken in de Eredivisie. Het Noorse wonderkind maakte kort voor tijd zijn opwachting in het Abe Lenstra Stadion. Ødegaard leverde geen bijdrage aan de zege, waarmee SC Heerenveen de vierde plaats heroverde op AZ. ADO blijft onveranderd in de gevarenzone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.