Ødegaard kan jongste Champions League-speler ooit worden

Reacties

Een bijzonder Champions League-record lonkt voor Martin Ødegaard. Real Madrid heeft het zestienjarige Noorse wonderkind bij de UEFA ingeschreven voor het miljoenenbal.

Ødegaard kan jongste Champions League-speler ooit worden

Als Ødegaard namens De Koninklijke in actie komt in de achtste finale, speelt hij Celestine Babayaro uit de boeken als jongste speler in het toernooi. De inmiddels gestopte Nigeriaanse linksback maakte in 1994 op de leeftijd van zestien jaar en 87 dagen zijn debuut in de Champions League namens Anderlecht.

Schalke 04 is de tegenstander van Real Madrid in de achtste finale van het toernooi. Het duel in Gelsenkirchen wordt op 18 februari afgewerkt en de return in Spanje staat voor 10 maart op het programma. Indien Ødegaard tegen Schalke niet meedoet en pas in een latere fase van het toernooi zijn Champions League-debuut maakt, grijpt hij naast het record van Babayaro.

Real Madrid nam Ødegaard vorige maand over van het Noorse Strømsgodset IF. De aanvaller speelt dit seizoen in principe bij het tweede elftal (Real Madrid Castilla), dat uitkomt in de derde divisie van Spanje.

Jongste Champions League-spelers

Naam Leeftijd Club
Celestine Babayaro 16 jaar en 87 dagen Anderlecht
Alen Halilovic 16 jaar en 128 dagen Dinamo Zagreb
Youri Tielemans 16 jaar en 148 dagen Anderlecht
Charis Mavrias 16 jaar en 242 dagen Panathinaikos
Bryan Cristante 16 jaar en 279 dagen AC Milan
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.