Oar wil carrière weer impuls geven in vertrouwde omgeving

Reacties

Tommy Oar keert terug bij zijn oude club Brisbane Roar. De Australische flankspeler zat zonder club na een kortstondig avontuur bij Ipswich Town.

Oar wil carrière weer impuls geven in vertrouwde omgeving

De 24-jarige Oar kwam in de zomer van 2010 samen met zijn landgenoten Michael Zullo en Adam Sarota naar FC Utrecht. De kleine linkspoot werd gezien als het grootste talent van de drie en wekte een jaar geleden ook interesse van grotere clubs met zijn sterke spel in de Domstad.

Het ging echter mis nadat hij had aangegeven zijn aflopende contract niet te willen verlengen. Oar raakte op het tweede plan in Utrecht en had ondanks zijn transfervrije status weinig geluk met zijn zoektocht naar een nieuwe club. Athletic de Bilbao vond de Australische international met Baskische voorouders niet Baskisch genoeg en bij Ipswich liet hij zijn contract al snel weer ontbinden.

Nu tekent Oar tot medio 2018 bij Brisbane Roar, waar hij voor zijn tijd bij Utrecht al speelde. Ook Zullo speelt inmiddels alweer in Australië, bij het Melbourne City van John van 't Schip. Alleen Sarota voetbalt nog in Nederland; Utrecht verhuurde de middenvelder met een in 2016 aflopend contract onlangs aan Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.