Oar voelt zich niet thuis en laat contract ontbinden

Reacties

Tommy Oar (24) heeft zijn contract bij Ipswich Town laten ontbinden. De Australische international had moeite om in Engeland te settelen en kwam naar eigen zeggen ook niet tot zijn recht in het huidige systeem van de nummer zeven van het Championship.

Oar voelt zich niet thuis en laat contract ontbinden

De voormalige aanvaller van FC Utrecht vroeg daarom om ontbinding van zijn nog tot medio 2017 lopende verbintenis. 'Het is een geweldige club en ik voelde me echt gewaardeerd door de trainer, de technische staf en de spelers, maar ik vond het moeilijk om me te settelen in Engeland', vertelt hij op de website van zijn belangenbehartiger Wasserman.

Oar kwam voor Ipswich tot negen officiële duels. Hij scoorde slechts één keer, in de FA Cup tegen Portsmouth. 'Ik wil iedereen binnen de club bedanken voor de medewerking die ze hebben gegeven aan mijn vertrek. Ik ben inmiddels zo'n kleine zes jaar van huis en toen mijn familie met Kerstmis overkwam naar Engeland, kwam bij mij steeds duidelijker het besef dat ik misschien toch wat dichter bij huis wilde zijn. Mijn verblijf in Engeland is dus niet geworden wat ik ervan verwacht had. Ik wens iedereen binnen de club veel succes gedurende de rest van deze competitie en ik hoop Ipswich volgend seizoen aan het werk te kunnen zien in de Premier League.'

Ipswich-manager Mick McCarthy vindt het vertrek van de Australiër jammer. 'Tommy kwam naar mij toe en zei dat hij zijn contract wilde ontbinden omdat hij zich hier niet thuis voelt. Heel spijtig. We hadden hoge verwachtingen van hem, maar het is niet verstandig om iemand dan tot elke prijs aan zijn contract te houden. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.'

Oar kwam in 2010 naar Utrecht, dat hem wegplukte bij Brisbane Roar. In vijf seizoenen groeide hij uit tot een van de steunpilaren. Uiteindelijk vertrok hij transfervrij naar Ipswich vorige zomer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.