Nottingham Forest plukt vijfde versterking weg bij Bayern München

Reacties

Nottingham Forest heeft opnieuw in Duitsland een versterking opgepikt. Na Taiwo Awoniyi en Moussa Niakhaté komt nu Omar Richards naar de nieuwkomer in de Premier League. De 24-jarige linksback komt over van Bayern München en tekent voor vier seizoenen bij Forest.

Nottingham Forest plukt vijfde versterking weg bij Bayern München
© Pro Shots

Richards vertrok een jaar geleden transfervrij van Reading naar Bayern, waar hij tot medio 2025 tekende. De Engelsman kwam in totaal tot zeventien optredens in de hoofdmacht, maar was vooral stand-in van Alphonso Davies. De Canadees is de absolute nummer één op de linksbackpositie.

Toen Forest aanklopte, gunde Bayern Richard een transfer. Naar verluidt betalen de Engelsen zo'n tien miljoen euro. 'Omar wilde deze stap graag maken', zei technisch directeur Hasan Salihamidzic op de clubsite van Bayern. 'Hij ziet dit als een kans om basisspeler te worden in de Premier League. Nottingham krijgt er een geweldige speler bij. We wensen hem het beste.'

'Ik ben dolblij om terug te keren in Engeland tijdens een voor Nottingham Forest zeer spannende periode', vertelde Richards op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Deze club heeft geweldige maanden achter de rug en er zijn veel ambities nu de terugkeer naar de Premier League werkelijkheid is geworden. Ik kan niet wachten om te beginnen.'

Naast Richards, Awoniyi en Niakhaté trok Forest ook al Giulian Biancone van Troyes aan. Doelman Dean Henderson wordt gehuurd van Manchester United. In totaal gaf de club al vijftig miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Daar komt volgens Engelse media spoedig nog meer bij. Neco Williams is op weg van Liverpool naar Forest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nottingham Forest
Meer over Nottingham Forest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.