Norwich ziet Sunderland naderen door verlies in kraker

Reacties

Sunderland heeft plots weer goede kaarten in de strijd om handhaving in de Premier League. The Black Cats klopten Norwich City in een direct gevecht: 0-3.

Norwich ziet Sunderland naderen door verlies in kraker

Nummer zeventien Norwich ontving Sunderland in de wetenschap dat het vier punten voorsprong had in de zenuwslopende degradatiestrijd. Met een thuiszege was de ploeg van manager Alex Neil dus al bijna in veilige haven geweest, maar het liep totaal anders.

Norwich begon furieus en kreeg direct enkele mogelijkheden om de score te openen, maar het was Sunderland dat vlak voor rust de leiding nam. André Wisdom maakte in het strafschopgebied een knullige overtreding op Fabio Borini, die het buitenkansje zelf koelbloedig benutte: 0-1. Direct na de hervatting deelden de bezoekers een nieuwe klap uit. Dit keer was Borini na een snelle overname de aangever en maakte Jermain Defoe het af.

De ploeg van linksback Patrick van Aanholt leek nog even te moeten vrezen voor een comeback van Norwich, maar Lee Cattermole voorkwam dat door een inzet van Dieumerci Mbokani vlak voor de doellijn weg te werken. Zo bleef de aansluitingstreffer uit en in de extra tijd zorgde Duncan Watmore nog voor een mooi slotakkoord voor Sunderland: 0-3.

Het elftal van coach Sam Allardyce heeft door de overwinning op de directe concurrent nog slechts een punt achterstand op Norwich, dat nipt boven de degradatiestreep staat. Van Aanholt en consorten hebben bovendien een wedstrijd tegoed, waardoor ze voor handhaving niet afhankelijk zijn van de resultaten van anderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.