Noorse dames houden Duitsland wel in bedwang

Reacties

De Duitse damesploeg heeft in navolging van de sensationele WK-opening met 1-1 gelijkgespeeld tegen Noorwegen. Zondag had Duitsland nog met 10-0 gewonnen van Ivoorkust, maar omdat Noorwegen vanavond in Ottawa na rust terugkwam tot 1-1 staan beide ploegen in Groep B op vier punten na twee duels.

Noorse dames houden Duitsland wel in bedwang

Dankzij Anja Mittag (foto) schoten de Duitsers wel uit de startblokken in de kraker van Groep B. Zij profiteerde in de zesde minuut van een fout van keeper Ingrid Hjelmseth. De goalie liet de bal los, waarna de Duitse al haar vierde goal van het toernooi in Canada kon laten aantekenen uit de rebound. Tegen Ivoorkust was ze immers liefst drie keer trefzeker.

Hoewel Noorwegen even moest bekomen van de schrik, bleek al snel dat de ploeg niet als tweede Duitse voetveeg zou gaan dienen. Na rust werd het zelfs gelijk. Dat gebeurde op zeer fraaie wijze. Maren Mjelde krulde op fabelachtige wijze een vrije trap in de bovenhoek. Ondanks aandringen van Duitsland in de slotfase bleef het daarbij.

Daardoor staan beide ploegen na twee groepsduels op vier punten. Het doelsaldo van Duitsland is wel een stuk beter, aangezien Noorwegen zondag slechts  met 4-0 had gewonnen van Thailand. Ivoorkust en Thailand nemen het in Ottawa vanaf 01.00 uur tegen elkaar op. Omdat zowel de nummers één en twee, als de beste vier nummers drie van de zes poules zich voor de achtste finales plaatsen is de kans zeer groot dat zowel Noorwegen als Duitsland zich bij de laatste zestien zal gaan scharen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.