Noodlot slaat toe bij PEC-debutant De Boom

Reacties

Max de Boom beleefde zaterdag een bijzondere dag met zijn Eredivisiedebuut voor PEC Zwolle. Maar maandag volgde een dramatisch volgend hoofdstuk toen hij een blessure opliep tijdens de training.

Noodlot slaat toe bij PEC-debutant De Boom

De Boom was zaterdag op weg naar de training met de Zwolse beloftes toen hij zich onverwachts moest melden bij de hoofdmacht. Jody Lukoki was vader geworden en zijn afwezigheid bood een kans voor de achttienjarige aanvaller.

Trainer Ron Jans deed in Tilburg ook een beroep op De Boom, die in tweede helft zijn debuut in de Eredivisie opluisterde met de assist voor de enige Zwolse treffer tegen Willem II. Tomas Necid maakte op aangeven van de 0-1.

Het eindsignaal haalde De Boom niet. Met een lach stapte hij van het veld. Die heeft twee dagen later plaats moeten maken. Op de training heeft hij maandag een knie verdraaid. De vrees bestaat dat de aanvaller een zware blessure heeft opgelopen die hem maanden aan de kant houdt.

'We hopen natuurlijk dat het meevalt, maar het zag er heel slecht uit', aldus Jans over de blessure. 'Zijn debuut was een sprookje en nu dit. Zo zie je maar dat geluk en ongeluk heel dicht bij elkaar liggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.