Nolito stelt zijn kandidatuur voor Spaanse EK-selectie

Een experimenteel Spanje heeft op eigen veld de tien man van Bosnië-Herzegovina met 3-1 verslagen. Nolito legde met twee doelpunten de basis voor het succes.

Vanwege de Champions League-finale waren de internationals van Real Madrid en Atlético Madrid niet beschikbaar voor het startschot van Spaanse voorbereiding op het EK. Bondscoach Vicente Del Bosque maakte van de gelegenheid gebruik om tegen Bosnië-Herzegovina de jeugd aan het werk te zien.

Zo maakten Hector Bellerín (21) en Marco Asensio (20) hun debuut voor La Roja, terwijl de twee twintigers niet eens deel uitmaken van de voorlopige EK-selectie. Voor Marco Asensio bleef zijn eerste optreden beperkt tot een uur. Van de middenvelder, die een Nederlandse moeder heeft, wordt veel verwacht. Afgelopen seizoen werd hij door Real Madrid aan Espanyol verhuurd.

Nolito zit wel bij de voorlopige selectie en de aanvaller van Celta de Vigo bood Del Bosque een argument hem mee te nemen naar Frankrijk. In de tiende minuut scoorde hij zijn eerste als international om niet veel later met een gevoelvolle stift ook de 2-0 op het scorebord te brengen.

Bosnië-Herzegovina, dat Edin Dzeko al na twintig minuten geblesseerd zag afhaken, kwam binnen een half uur terug in de wedstrijd. Doelpuntenmaker Emir Spahic eindigde de eerste helft echter in mineur, toen hij voor een actie jegens David Silva de rode kaart kreeg.

Spanje profiteerde pas in de extra tijd van de numerieke meerderheid. Na een redding van de Bosnische doelman Asmir Begovic op een schot van invaller Inãki Williams prikte Pedro de 3-1 binnen. La Roja oefent nog tegen Zuid-Korea en Georgië voor het EK voor Spanje op 13 juni tegen Tsjechië begint.