Nijland: 'Naar opties kijken als speeltijd uitblijft'

Stef Nijland kon na de wedstrijd tegen Heracles Almelo, waarin hij in de laatste minuut voor de 1-1 tekende, niet verbloemen dat hij ongelukkig is met zijn reserverol bij PEC Zwolle.

'Het is zeker lastig om me in die rol te schikken. Vorig seizoen had ik het idee dat ik nog veel dichter bij een basisplaats was', vertelde Nijland bij FOX Sports. De doelpuntenmaker staat niet onwelwillend tegenover een vertrek. 'Ik wil voetballen en als speeltijd uitblijft, moet ik naar andere opties kijken. Dat heb ik met de clubleiding besproken.'

Tegen de Heraclieden groeide invaller Nijland uit tot held, terwijl hij twee weken geleden tegen FC Utrecht (1-2 verlies) de grote schlemiel was door bij een 1-1 stand een strafschop te missen. 'Dat heeft wel een paar dagen geduurd voor ik me daar overheen kon zetten, maar zo'n moment als vandaag helpt extra', doelde hij op de late gelijkmaker.

Volgens PEC-trainer Ron Jans deed de goal van Nijland recht aan de verhoudingen. 'Als je in de blessuretijd nog gelijkmaakt, ben je opgelucht. Maar ik denk dat het absoluut terecht was.' Dat de thuisploeg nog kon jagen op de gelijkmaker was te danken aan doelman Kevin Begois, die vlak voor tijd een uitstekende redding in huis had op een inzet van Iliass Bel Hassani. 'Ik had hem al geteld', bekende Jans.

Verdedigen
Heracles-trainer John Stegeman had een duidelijke verklaring voor de gelijkmaker. 'We liepen teveel achteruit en pakten de tweede bal niet op, waardoor we alleen nog maar verdedigden. Dat deden we aardig, maar Nijland schoot hem wel heel mooi binnen. Het was een moeizame wedstrijd van onze kant, maar het is knap van de groep dat we zo lang stand hebben gehouden.'