Nijhuis in beeld als assistent van Stegeman bij Heracles

Reacties

Alfred Nijhuis is in beeld om bij Heracles Almelo assistent van John Stegeman te worden. Bij de Eredivisie-hekkensluiter was Stegeman tot het ontslag van Jan de Jonge zelf assistent, maar maakte hij na een korte rol als interim-coach promotie. Hij werd nog voor de derby tegen FC Twente (1-4) voor de rest van het seizoen benoemd tot hoofdcoach.

Nijhuis in beeld als assistent van Stegeman bij Heracles

Daardoor was Heracles met onmiddellijke ingang op zoek naar een (ervaren) assistent. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma bevestigt dat Nijhuis in beeld is en dat er een onderhoud is geweest. 'Maar er staan meerdere namen op ons lijstje.'

Nijhuis kwam als profvoetballer onder meer uit voor Sportclub Enschede, maar werd vooral bekend van zijn tijd in Duitsland, waar hij speelde voor MSV Duisburg en Borussia Dortmund. De inmiddels 48-jarige Nijhuis voetbalde tijdens zijn actieve loopbaan ook een jaar in Japan, bij Urawa Red Diamonds.

Hoewel Hoogma 'zeer binnenkort duidelijkheid verwacht', is bij Heracles eerst alles gericht op het bekerduel van vanavond. Om 17.00 uur begint de formatie van Stegeman aan het duel in de tweede ronde bij Zondagtopklasser HBS. Zaterdag kan Heracles op bezoek bij PEC Zwolle vanaf 19.45 uur proberen de eerste punten van dit seizoen te vergaren.

Lees in de nieuwe VI van deze week een uitgebreide reportage over de aanstelling van Stegeman en zijn eerste stappen als hoofdtrainer in Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.