Nigeria vergezelt Egypte naar kwartfinale Afrika Cup

In navolging van Egypte heeft ook Nigeria zich uit Groep C weten te plaatsen voor de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup. Mozambique kon niet op tegen Peter Odemwingie.

Nigeria-Mozambique 3-0Beide ploegen speelden nog om een plaats van de kwartfinale, maar daar was bij favoriet Nigeria weinig van te merken. The Super Eagles begonnen zonder veel inspiratie aan de wedstrijd en zagen het Mozambique van bondscoach Mart Nooij tijdens de eerste helft voorzichtig het initiatief nemen. Op slag van rust was het echter toch Nigeria dat op voorsprong kwam. Odemwingie haalde hard uit en passeerde Raphael Kapango in de korte hoek. In de 48ste minuut besliste dezelfde Odemwingie de wedstrijd met zijn tweede treffer van de wedstrijd. De spits kreeg de bal uit een vlot uitgevoerde counter van Aiyegbeni Yakubu en tikte van dichtbij de 2-0 binnen. Nigeria geloofde het daarna wel en zag invaller Obafemi Martins kort voor tijd de eindstand bepalen op 3-0.

Egypte-Benin 2-0Egypte was al zeker van de groepswinst na overwinningen op Mozambique en Nigeria, toch ging de ploeg van bondscoach Hassan Shehata ook in zijn laatste groepsduel voor de winst. Al na zeven minuten opende Ahmed Al-Muhammadi de score tegen Benin. Vanaf de rechterkant verraste hij doelman Yoann Djidonou door niet voor te zetten, maar de bal in de verre hoek van het doel te plaatsen. Ruim een kwartier later stond het al 2-0 en was de wedstrijd beslist. Emad Moteab reageerde attent op een rebound en Djidonou wist zijn inzet pas achter de lijn te keren. Egypte was duidelijk een maatje groter dan Benin, maar door een slordige afwerking bleef het bij 2-0.