Nigeria weer in leven na benauwde zege op Benin

Nigeria heeft zich hersteld van de 3-1 nederlaag tegen Egypte. De ploeg klopte Benin met 1-0 door een strafschop in de eerste helft en had moeite de voorsprong vast te houden.

De WK-ganger speelde niet groots en mocht achteraf niet klagen over de kleine zege. Op slag van rust nam Nigeria de leiding. Benin-verdediger Romualde Boco voorkwam een doelkans met de hand. Scheidsrechter Helder Martins De Carvalho gaf de speler geel en legde de bal op de stip.

Keeper Rachad Chitou wachtte lang met het kiezen van een hoek en was kansloos toen Aiyegbeni Yakubu hard en diep in de linkerhoek schoot. Na rust zocht Benin nadrukkelijk de aanval en kreeg ook kansen. Maar met kunst en vliegwerk bleef Nigeria overeind en houdt daarmee de kans op overleving van de poule-fase in leven.