Nieuwe klap voor El Shaarawy na operatie door Van Dijk

Stephan El Shaarawy heeft een nieuwe klap te verwerken gekregen. De 21-jarige aanvaller heeft zaterdag een operatie aan zijn rechtervoet ondergaan en staat volgens zijn werkgever AC Milan tien weken buitenspel.

Nieuwe klap voor El Shaarawy na operatie door Van Dijk

El Shaarawy wordt al vrijwel het gehele seizoen achtervolgd door fysieke ongemakken. Door een spierblessure miste hij al de start van het nieuwe Champions League-seizoen, waarna een gebroken middenvoetsbeentje hem ook in de maanden oktober en november van spelen weerhield.

Met een rentree in de basisopstelling tegen Ajax (0-0) op 11 december leek er licht aan het einde van de tunnel, maar uitgerekend tijdens dat duel viel Il Faraone voortijdig uit. Later bleek dat zijn eerder opgelopen voetblessure niet volledig was genezen.

Om de klachten definitief te verhelpen moest de tienvoudige international van Italië in Portugal worden geopereerd door de Nederlander Niek van Dijk. Nu de stressfractuur verholpen is, wacht een herstelperiode van tien weken.

Daardoor blijft er voor El Shaarawy wel heel weinig over van het seizoen 2013/14. Als de revalidatie volgens schema verloopt, kan hij medio maart zijn rentree maken. Hoewel hij dan nog drie maanden heeft voordat het WK begint, komt een plek in de Italiaanse selectie daardoor in gevaar. Bondscoach Cesare Prandelli zal zijn keuze grotendeels bepalen op basis van fitheidstesten die in april gepland staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen