El Shaarawy vergezelt De Jong in team van Milan tegen Ajax

Trainer Massimiliano Allegri heeft voor de beslissende Champions League-wedstrijd tegen Ajax alleen een basisplaats ingeruimd voor Nigel de Jong. Urby Emanuelson had een voetblessure en begint op de bank. Stephan El Shaarawy keert na lange tijd terug in de basis.

El Shaarawy vergezelt De Jong in team van Milan tegen Ajax

Waar het meespelen van Urby Emanuelson door een voetblessure dinsdag al uiterst onzeker was, stond ook achter de naam van Nigel de Jong een vraagteken. De 29-jarige Oranje-international staat evenwel gewoon aan de aftrap tegen Ajax. Hij vergezelt aanvoerder Riccardo Montolivo, Sulley Muntari en Kaká op het viermans middenveld.

In de voorhoede krijgt aanvalsleider Mario Balotelli gezelschap van Stephan El Shaarawy. De 21-jarige aanvaller stond vrijwel het gehele seizoen aan de kant met een gebroken middenvoetsbeentje, maar is na twee invalsbeurten weer fit genoeg bevonden om in de basis te beginnen.

De volledige opstelling van AC Milan: Abbiati; Di Sciglio, Bonera, Zapata, Constant; Montolivo, De Jong, Muntari; Kaka; Balotelli en El Shaarawy.

In dezelfde Groep H begint Virgil van Dijk aan zijn zesde CL-optreden van het seizoen. De 22-jarige centrumverdediger treedt met Celtic in Camp Nou aan tegen Barcelona. Ook Derk Boerrigter staat aan de aftrap tegen de Catalaanse grootmacht. Twee weken terug speelde de van Ajax overgenomen linksbuiten ook al een volledig duel mee tegen AC Milan.

Elders in Europa staat Toby Alderweireld bij het al voor de achtste finales geplaatste Atlético Madrid voor de derde keer dit seizoen in de basis tijdens een Champions League-wedstrijd, ditmaal tegen FC Porto. De 24-jarige Belg kon sinds zijn overgang van Ajax nog niet op al te veel speelminuten rekenen. Ex-PSV'er Dries Mertens strijdt met Napoli om een ticket bij de laatste zestien in het thuisduel met Arsenal.

Chelsea-doelman Mark Schwarzer zorgt voor een unicum. De Australiër is sinds dit seizoen de stand-in van eerste keus Petr Cech, maar omdat The Blues al zeker zijn een achtste finale-plek mag Schwarzer debuteren in het miljoenenbal. Met zijn leeftijd van 41 jaar en 66 dagen is hij de oudste debutant in de historie van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen