Nieuwe klap Sporting: coach Jesus verlaat het zinkende schip

Reacties

Jorge Jesus is niet langer de trainer van Sporting Lissabon. De Portugezen hebben het vertrek van de oefenmeester weliswaar nog niet bevestigd, maar Al-Hilal heeft Jesus al gepresenteerd.

Nieuwe klap Sporting: coach Jesus verlaat het zinkende schip

De 63-jarige Jesus laat Sporting Lissabon in een chaotische situatie achter. Het dondert flink bij de club uit de Portugese hoofdstad, sinds een groep van ongeveer vijftig hooligans in mei het trainingscomplex opkwam en de spelersgroep aanviel. Jesus kreeg volgens Portugese media bij die aanval een kopstoot; Bas Dost liep een flinke hoofdwond op.

Ondanks de aanval werd besloten om wel gewoon in actie te komen in de Portugese bekerfinale. Daarin was Desportivo Aves met 2-1 te sterk. Nu blijkt dat dit het laatste duel was met Jesus langs de lijn: de oefenmeester heeft zijn spullen gepakt en is naar Saoedi-Arabië vertrokken.

De verwachting is dat Jesus zeker niet de enige zal zijn die Sporting verlaat. Zo gaf doelman Rui Patrício al aan dat hij zijn doorlopende contract bij de club wilde laten ontbinden, omdat hij "zijn persoonlijke en professionele waardigheid wil behouden". Voor Dost is belangstelling van naar verluidt het Spaanse Sevilla.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.