Nieuw contract voor Brouwers lonkt bij Gladbach

Reacties

Roel Brouwers (33) heeft met zijn optredens in de laatste weken van 2014 de clubleiding van Borussia Mönchengladbach positief verrast. Aanvankelijk speelde de Limburger dit seizoen geen enkele rol in de plannen van trainer Lucien Favre, maar inmiddels wordt tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek zelfs gesproken over een nieuw contract.

Nieuw contract voor Brouwers lonkt bij Gladbach

'We weten wat Roel kan en ook wat hij niet kan', is Max Eberl, technisch manager van BMG, duidelijk in Duitse media. 'Deze jongen kun je 's nachts wakker maken voor een wedstrijd, ook dan presteert hij naar behoren. Dat is een eigenschap die we op waarde schatten.'

Eind vorig seizoen verlengde Brouwers zijn aflopende verbintenis met Die Fohlen tot medio 2015. Een reserverol in Mönchengladbach prefereerde hij boven een terugkeer bij Roda JC. Toch viel het de verdediger zwaar dat hij bij aanvang van de competitie vaak als negentiende of twintigste speler buiten de wedstrijdselectie bleef; pas tijdens de dertiende speelronde startte Brouwers voor het eerst in de basis.

Vanaf dat moment is de verdediger – door blessures en vormverlies van concurrenten – weer basiskracht. Inclusief bekercompetities staat de in 2007 van SC Paderborn overgekomen Brouwers op tien officiële duels. Van waarde zijn voor het team en regelmatig speeltijd krijgen, zijn voor hem belangrijke voorwaarden om voor een negende dienstjaar in Mönchengladbach te tekenen. Tijdens het trainingskamp bereikte de leiding al een akkoord met Brouwers' concurrent Martin Stranzl over een nieuwe eenjarige verbintenis. De 34-jarige Oostenrijker zat het laatste competitieduel van BMG in 2014, met FC Augsburg, op de bank ten faveure van Brouwers.

'De laatste weken van de eerste seizoenshelft zijn goed verlopen', stelt de Nederlander in de Duitse media. 'Ik heb er lang op moeten wachten. Intussen denk ik iedereen wel te hebben laten zien wat ik nog voor het team kan betekenen. Als het even kan blijf ik nóg een jaar bij Borussia. Voor nu zal ik alles geven om mijn plaats in het team te behouden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.