'Niet gekomen om selfies te maken met Arsenal-spelers'

Reacties

Besiktas begint dinsdagavond aan een bijna onmogelijke opgave tegen Arsenal in de strijd om een Champions League-ticket. De Londense topclub heeft in de aanloop naar het hoofdtoernooi namelijk een ongeslagen status.

'Niet gekomen om selfies te maken met Arsenal-spelers'

De ploeg van manager Arsène Wenger is bekend met het spelen van de play-offs in de Champions League. Het is voor Arsenal alweer de zevende keer in de afgelopen tien seizoenen dat de club is verwikkeld in het tweeluik voor een plaats in het hoofdtoernooi. Van de twaalf ontmoetingen verloor Arsenal niet één keer.

Kansloos
Sterker, de Londenaren wisten alle wedstrijden te winnen. En overtuigend ook. Met een doelsaldo van 29 voor en drie tegen bleken Dinamo Zagreb, Sparta Praag, FC Twente, Celtic, Udinese en Fenerbahçe in het verleden kansloos. Vorig seizoen ging de Turkse topclub - met Dirk Kuijt in de gelederen - in eigen huis met 3-0 ten onder, terwijl het duel in Londen met 2-0 werd verloren.

Robin van Persie, inmiddels speler van Manchester United, vecht in het seizoen 2008/09 namens Arsenal een duel uit met Cheick Tioté, inmiddels spelend in het shirt van Newcastle United.
Robin van Persie, inmiddels speler van Manchester United, vecht in het seizoen 2008/09 namens Arsenal een duel uit met Cheick Tioté, inmiddels spelend in het shirt van Newcastle United.

Ook FC Twente houdt allerminst goede herinneringen over aan de play-off-duels met Arsenal. In Nederland werd de schade nog enigszins beperkt gehouden (2-0 winst Arsenal), maar in Londen werden de Tukkers negentig minuten lang van het kastje naar de muur gestuurd: 4-0. Ondanks de uitstekende statistieken is de Franse manager van Arsenal allerminst gerust op een eenvoudige tweeluik.

Selfies
'We hebben net als vorig seizoen een zware loting. Toen was Fenebahçe de tegenstander en nu treffen we Besiktas. Een zware klus. Maar we moeten ons plaatsen voor het hoofdtoernooi. Het maakt niet uit hoe. Champions League-voetbal is van groot belang voor Arsenal', zegt Wenger. 'De druk ligt in ieder geval bij ons, dat is wel duidelijk.'

Slaven Bilic, coach van Besiktas, knikte instemmend toen wordt gezegd dat de Londenaren de favoriet zijn in het treffen. 'Maar we zijn hier niet gekomen om op het veld selfies te maken met Alexis Sánchez, Mikel Arteta of Oliver Giroud, of om shirtjes met ze te ruilen', waakte de Kroaat tijdens het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd voor Calimero-gedrag. 'Besiktas is ook een grote club. Wij hebben een strijdplan en dat moet goed uitpakken, maar dan zullen we tot het uiterste moeten gaan.'

Weinig ervaring
Waar Arsenal in de laatste tien jaar zeer regelmatig via de play-offs wist door te dringen tot het hoofdtoernooi, daar deed Besiktas dat pas één keer. In het seizoen 2007/08 bleek de Turkse topclub, in de vorige ronde nog te sterk voor Feyenoord, over twee wedstrijden te sterk voor FC Zürich. In Zwitserland eindigde het duel in 1-1, maar in Istanbul was Besiktas met 2-0 te sterk.

Dinsdagavond neemt Arsenal het op in Turkije. De return heeft woensdag 27 augustus plaats in Londen. De winnaar tussen Besiktas en Arsenal plaatst zich definitief voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.