Arsenal ontsnapt in extra tijd tegen Crystal Palace

Reacties

Arsenal leek al in het eerste competitieduel averij op te gaan lopen, maar een doelpunt van Aaron Ramsey in de extra tijd bezorgde de Londenaren alsnog de drie punten tegen Crystal Palace.

Arsenal ontsnapt in extra tijd tegen Crystal Palace

Arsenal had in de wedstrijd om het Community Shield tegen Manchester City al vertrouwen getankt: de Londense bekerwinnaar versloeg de landskampioen met 3-0 en legde zo beslag op de Engelse Super Cup. Manager Arsène Wenger zag dan ook geen reden om zijn basiself van dat duel te wijzigen en startte dus wederom met spits Yaya Sanogo.

Waar de voortekenen bij Arsenal dus louter positief waren, was het bij de Londense stadsgenoot vooraf een heel stuk onrustiger. Manager Tony Pulis, vorig seizoen nog uitgeroepen tot beste trainer in Engeland, stapte donderdagavond op na een conflict met voorzitter Steve Parish. Hij baalde van het gebrek aan aankopen en wilde meer zeggenschap over het transferbeleid.

Dat voortekenen weinig zeggen bleek na ruim een half uur. En saillant genoeg was het een van de spelers die wél naar Crystal Palace werden gehaald die de ban brak. Verdediger Brede Hangeland (overgekomen van Fulham) knikte een corner binnen. Hij werd gedekt door de dertig centimeter kleinere Alexis Sánchez (foto, links), die zich simpel in de luren liet leggen. Beide ploegen gingen echter met 1-1 rusten, omdat Laurent Koscielny een vrije trap van Sánchez tot doelpunt promoveerde.

Het leek lange tijd te blijven bij een voor Arsenal tamelijk teleurstellend gelijkspel, maar Aaron Ramsey zorgde met een treffer van dichtbij in de extra tijd voor opluchting in het Emirates Stadium. Hij voorkwam daarmee een valse start voor zijn ploeg. Andere titelkandidaten als Liverpool, Manchester City en Chelsea komen zondag en maandag pas in actie, Manchester United verloor eerder op de zaterdag al van Swansea City: 1-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.