Sanogo schiet Benfica met vier goals aan flarden

Yaya Sanogo stond bij Arsenal niet bekend als een doelpuntenmaker, maar tijdens het thuisduel met Benfica heeft de 21-jarige spits uit Frankrijk afgerekend met alle criticasters. In een tijdsbestek van 23 minuten scoorde hij vier keer tijdens de 5-1 oefenzege.

Tijdens de wedstrijd in het kader van de Emirates Cup, eerder op de dag hielden AS Monaco en Valenca elkaar in evenwicht (2-2), maakte Arsenal veel indruk. De jonge ploeg die manager Arsène Wenger het veld in had gestuurd combineerde naar hartelust, maar grote kansen leverde dat de eerste 26 minuten niet op. Maar nadat Sanogo in de 26ste minuut de score had geopend, ging het meteen snel.

Op aangeven van Aaron Ramsey rondde Sanogo, die in de zomer van 2013 werd overgenomen van AJ Auxerre en sindsdien nog niet scoorde, stijlvol af door achter zijn standbeen binnen te werken. Joel Campbell verdubbelde in de veertigste minuut de voorsprong en op slag van rust was Sanogo nog twee keer trefzeker. En daar bleef het niet bij, want in de 49ste minuut maakte hij zijn vierde treffer van de avond.

Na ruim een uur redde Nicolás Gaitán de eer nog namens Benfica, dat vorige week thuis nog met 1-0 verloor van Ajax. Goals vielen er daarna niet meer in het Emirates Stadium, maar de Arsenal-fans maakten nog wel voor het eerst kennis met aankoop Alexis Sánchez, die voor bijna veertig miljoen werd overgenomen van Barcelona. Zondag speelt Arsenal tegen Monaco, terwijl Benfica uitkomt tegen Valencia.