Nice zet Marseille met tien man te kijk

Olympique Marseille heeft verzuimd Olympique Lyon af te lossen als koploper in Ligue 1. Streekgenoot Olympique Nice was met tien man de spelbreker (2-1).

Olympique Marseille heeft dit seizoen moeite de goede vorm in het eigen Stade Vélodrome op vreemde bodem te tonen. Dat bleek vrijdag ook in Nice. Een week na de tiende thuiszege op rij (Guingamp werd met 2-1 verslagen) leed de ploeg van trainer Marcelo Bielsa de vijfde nederlaag buiten Marseille.

Het verlies bij Nice was extra pijnlijk omdat de thuisploeg vanaf de 52ste minuut met een man minder speelde na de uitsluiting van Kevin Gomis, die in een tijdsbestek van vier minuten twee keer een gele kaart kreeg voor een overtreding op Dimitri Payet (foto).

Op dat moment keek Marseille al tegen een 1-0 achterstand aan. Romain Genevois had kort na rust de ban gebroken namens Nice, dat in de 73ste minuut via Niklas Hunt zelfs op 2-0 kwam. L'OM kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Florian Thauvin en blijft daardoor op één punt van koploper Lyon.