Nice blijft soeverein ondanks zeldzame misser Balotelli

Reacties

Olympique Nice heeft zijn koppositie in de Ligue 1 verstevigd met een overwinning op Olympique Lyon: 2-0. De ploeg van trainer Lucien Favre blijft daarmee ook na negen speelrondes nog ongeslagen.

Nice blijft soeverein ondanks zeldzame misser Balotelli

Na de zege van Toulouse op nummer twee AS Monaco eerder op de avond (3-1) kreeg Nice in eigen huis een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong op de Monegasken te vergroten. De thuisploeg kwam dan ook goed uit de startblokken en kon na vijf minuten al juichen. Centrale verdediger Paul Baysse (foto) werkte uit een hoekschop binnen na terugkoppen van Malang Sarr.

Nabil Fekir maakte de situatie voor zijn ploeg binnen een half uur al hopeloos door een oliedomme rode kaart te pakken. De Franse spelmaker schoffelde Baysse onderuit terwijl de bal al lang niet meer in de buurt was. Het duurde vervolgens nog tot een kwartier voor tijd voordat Nice het duel in het slot gooide. Invaller Jean Michaël Seri zorgde voor de beslissing door uit de rebound de tweede voor de thuisploeg te maken.

In de slotfase kreeg Mario Balotelli de kans om zijn zesde competitietreffer van het seizoen te maken. De Italiaan versierde een strafschop, maar liet na om zijn eigen cadeautje uit te pakken. Doelman Anthony Lopes versperde hem de weg, waardoor het bij 1-0 bleef.

Door de zege op Lyon is de voorsprong van Nice op achtervolger Monaco nu vier punten. Regerend kampioen Paris Saint-Germain komt zaterdag in actie tegen Nancy (17.00 uur), maar kan hooguit op gelijke hoogte met de nummer twee komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.