Balotelli laat zich van al zijn kanten zien bij koploper Nice

Olympique Nice heeft de koppositie in de Franse Ligue 1 weer overgenomen van AS Monaco. Mario Balotelli bezorgde zijn ploeg een nipte overwinning op Lorient: 2-1.

Balotelli maakte vier minuten voor tijd het verschil. Juist op het moment dat de wedstrijd in een gelijkspel leek te eindigen, schoot de Italiaan op fraaie wijze de bal in de kruising. Het was alweer het vijfde doelpunt van het enfant terrible in drie wedstrijden in de Ligue 1. Balotelli liet zich direct na zijn goal van zijn andere kant zien door zijn shirt uit te trekken en daarvoor een gele kaart te ontvangen. Twee minuten later ontving hij gele prent nummer twee, waardoor hij voortijdig het veld moest verlaten.

Al in de elfde minuut was Nice op voorsprong gekomen door een doelpunt van Ricardo Pereira. Na ongeveer een uur spelen zorgde Benjamin Moukandjo voor de gelijkmaker. Nice heeft door de zege nu twintig punten uit acht wedstrijden, één punt meer dan nummer twee AS Monaco. PSG volgt op plek drie met zestien punten. Lorient staat negentiende (zes punten).