Neymar sr. erkent betaling in 2011: 'Wil rust rond mijn zoon'

Reacties

Een nieuw hoofdstuk in de transfersoap rond Neymar. De vader van de Barcelona-ster, en tevens manager, heeft toegegeven al in 2011 een bedrag van tien miljoen euro te hebben ontvangen voor de Braziliaanse stervoetballer.

Neymar sr. erkent betaling in 2011: 'Wil rust rond mijn zoon'

Tijdens een persconferentie in Brazilië gaf Neymar senior openheid van zaken. Hij deed dit naar eigen zeggen voor zijn zoon. 'Hij moet zich in alle rust kunnen voorbereiden op het WK dat over enkele maanden begint. Vrij van alle commotie en speculatie.' Hij vulde daarbij aan de rust rondom zijn zoon belangrijker te vinden dan eventuele gerechtelijke onderzoeken naar zijn financiële handel en wandel.

De vader van de Barcelona-aanvaller gaf daarbij aan deze zomer als aanvulling op de in 2011 betaalde tien miljoen nog eens dertig miljoen euro te hebben ontvangen voor zijn stichting. Hij bestrijdt wél dat Neymar ook al een voorcontract had getekend bij Barcelona. Dat mag alleen wanneer een speler binnen een half jaar van het aflopen van zijn contract zit.

Barcelona heeft tot voor kort altijd gesproken van een transfersom van 57 miljoen euro, waarbij zeventien miljoen euro aan Santos zou zijn betaald afgelopen zomer. Nu lijkt die transfer veel duurder te zijn uitgevallen. Hetgeen leidde tot het opstappen van preses Sandro Rosell, die werd opgevolgd door Josep Mario Bartomeu.

Onduidelijk is nu of de veertig miljoen die Neymar senior bedoelt nog eens bovenop het altijd genoemde bedrag van 57 miljoen euro komen. Als dat zo is, zou er daadwerkelijk 97 miljoen euro zijn betaald.

Handtekening
Overigens verklapte de vader van de Braziliaanse international ook dat hij Barcelona op zijn beurt weer veertig miljoen euro had moeten betalen als Neymar niet voor de Catalaanse grootmacht had gekozen. Onder meer Real Madrid was geïnteresseerd in de handtekening van de aanvaller, die desondanks toch voor Camp Nou koos.

Onlangs noemde Bartomeu namens Barcelona nog een ander bedrag. Met allerhande bonussen, investeringen in goede doelen, vergoedingen voor derden, tekengeld en salaris in vijf jaar zou Neymar Barcelona 130,2 miljoen euro kosten. Of de openbaring van Neymar senior een nieuw licht op de zaak werpt, zal in de komende weken blijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.