Neymar klaar voor sterrenstrijd met James Rodríguez

Reacties

Voor zover er nog zorgen waren over zijn fysieke gesteldheid, heeft Neymar die woensdag tijdens een persconferentie zelf weggenomen. Naar eigen zeggen staat niets een optreden van de 22-jarige sterspeler tegen Colombia nog in de weg. En dus lonkt vrijdagavond om 22.00 uur een interessante sterrenstrijd met James Rodríguez, blikvanger van de Colombianen.

Neymar klaar voor sterrenstrijd met James Rodríguez

Neymar hield aan de achtste finale tegen Chili problemen aan zijn linkerdijbeen en rechterknie over, waardoor bondcoach Luiz Felipe Scolari openlijk zijn twijfels uitte over de fitheid van de Barcelona-aanvaller. Dinsdag kwam de Braziliaanse bond echter al met een geruststellende verklaring, die een dag later navolging kreeg. Want Neymar trainde volledig mee met de groep. 'Met mij gaat het goed, ik ben hersteld en heb geen pijn meer.'

Het betekent dat er vrijdag in Fortaleza een interessante krachtmeting wacht tussen Neymar en James Rodríguez. De Braziliaan scoorde tot dusver vier keer, de Colombiaan liefst vijf keer, waaronder een schitterende knal in de achtste finale tegen Uruguay. 'James is een geweldige speler, een craque. Dat heeft hij bewezen, maar – met alle respect – ik hoop dat zijn cyclus tegen ons ten einde komt', vertelde Neymar met een knipoog.

Het werd Neymar allemaal eventjes teveel na de gewonnen penaltyreeks tegen Chili.
Het werd Neymar allemaal eventjes teveel na de gewonnen penaltyreeks tegen Chili.

In de jacht op een halvefinaleplaats hangt veel af van Neymar. Ook tegen Chili bleek weer hoe afhankelijk De Goddelijke Kanaries zijn van de 53-voudige international, die zaterdag de vijfde en beslissende strafschop moest nemen. Hij zegt bestand te zijn tegen die druk. 'Ik heb niet het gevoel overweldigd te zijn. Elke speler heeft een even groot aandeel in het verder helpen van Brazilië. De een passt, de ander pakt ballen af. Zonder mijn ploeggenoten ben ik nergens'.

Dat onderwerp kwam aan bod, omdat Neymar na de clash met Chili in tranen uitbarstte in de armen van Scolari. Volgens hemzelf moeten daar geen conclusies aan worden verbonden. 'Het heeft ons emotioneel geen problemen bezorgd, met iedereen gaat het goed. Natuurlijk was dat een spannende wedstrijd, maar dat geldt voor bijna elk duel.' Er zijn wél personele problemen. Luiz Gustavo is geschorst, waardoor Scolari moet improviseren op het middenveld.    

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.