Neymar en Pedro houden Barcelona op titelkoers

Reacties

Barcelona heeft nog maar twee zeges nodig om kampioen van Spanje te worden. Thuis hielpen Neymar en Pedro hun elftal aan drie cruciale punten tegen Real Sociedad: 2-0. Volgende week zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen Atlético Madrid op het programma, mits de staking van de Spaanse competitie niet doorgaat.

Neymar en Pedro houden Barcelona op titelkoers

Vijftig minuten lang dreigde Barcelona een déjà vu te beleven van de eerdere confrontatie met Sociedad. De ploeg van trainer David Moyes verdedigde destijds in San Sebastián georganiseerd en slaagde er zo in met 1-0 te winnen. Ook in Camp Nou had Barcelona het lastig totdat Neymar in de 51ste minuut met een kopbal de ban brak. Een voorzet van Lionel Messi vanaf de rechterflank werd zo van richting veranderd dat de Braziliaan kon toeslaan: 1-0.

In de slotfase gooide invaller Pedro met een spectaculaire omhaal het duel in het slot: 2-0. Dus kreeg trainer Luis Enrique geen spijt van zijn keuze om met een geheel nieuw middenveld aan te treden. Hij gunde daarmee Sergio Busquets, Ivan Rakitic en Andrés Iniesta wat rust in aanloop naar de return tegen Bayern München op dinsdag. Na de 3-0 zege van woensdag lijkt Barcelona zich echter weinig zorgen meer te hoeven maken over het bereiken van de Champions League-finale.

In de Primera División is het vooralsnog een stuk spannender. Koploper Barcelona heeft weliswaar een voorsprong opgebouwd van vijf punten, maar achtervolger Real Madrid heeft een wedstrijd tegoed. Bovendien heeft het elftal van trainer Carlo Ancelotti het voordeel van het betere onderlinge resultaat, waardoor Barcelona zich geen misstap kan veroorloven, zolang Madrid blijft winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.