Neymar dit jaar onnavolgbaar in shirt van Brazilië

Reacties

Met de 2-1 oefenzege in en tegen Oostenrijk kwam er dinsdagavond een einde aan het interlandjaar van Neymar bij Brazilië. De 22-jarige aanvaller kende in cijfermatig opzicht een superjaar in de Seleção.

Neymar dit jaar onnavolgbaar in shirt van Brazilië

Neymar werkt dinsdag in Wenen zijn veertiende en laatste interland van het kalenderjaar 2014 af. Hij kwam voor de verandering nu eens níet tot scoren en bleef ook zonder assist tijdens het duel met de Oostenrijkers. Het was in zijn dertien eerdere interlands wel anders.

Neymar sluit het jaar af met vijftien goals voor zijn land en bereidde daarnaast vier doelpunten van ploeggenoten voor. Zodoende was hij in de duels waarin hij meespeelde direct betrokken bij 19 van de 34 doelpunten van de Seleção, een aandeel van bijna 56 procent.

Mondiaal topscorer
Geen enkele andere speler in het mondiale voetbal maakte dit kalenderjaar zoveel interlanddoelpunten als Neymar. Duits international Thomas Müller, de Ecuadoriaanse aanvaller Enner Valencia en de Colombiaanse middenvelder James Rodríguez komen met respectievelijk tien, tien en negen treffers nog het dichtst in de buurt.

Neymar maakte elf van zijn vijftien interlandgoals van 2014 in vriendschappelijk verband, maar liet zich deze zomer ook gelden op het WK in eigen land. Daar speelde hij met vier goals in vier duels een hoofdrol in de ploeg van toenmalig bondscoach Felipe Scolari, totdat een harde overtreding van Juan Zúñiga én een gebroken rugwervel een einde maakte aan zijn toernooi.

Neymar stapte dit jaar in dertien van zijn vijftien interlands als winnaar van het veld. Alleen de WK-duels met Mexico (0-0) en Chili (1-1) leverden geen winst op. In totaal staat de aanvaller in zijn loopbaan nu op 60 interlands, waarin hij 42 keer scoorde en 24 treffers voorbereidde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.