Firmino schiet Brazilië met bal in de kruising langs Oostenrijk

Brazilië heeft Oostenrijk aan de zegekar gebonden. Ook de zesde interland onder leiding van Dunga werd gewonnen, maar de Zuid-Amerikanen incasseerden wel het eerste doelpunt sinds het WK (1-2).

Afgelopen zomer begon Brazilië als favoriet aan het WK in eigen land, maar vanaf de halve finale ging het helemaal mis. Na nederlagen tegen Duitsland (7-1) en Nederland (3-0) eindigde het gastland op de vierde plaats. Dunga volgde Luiz Felipe Scolari als bondscoach op en het herstel volgde. Tijdens het WK incasseerde de verdediging van de Seleção liefst tien goals in de laatste twee duels, maar onder leiding van Dunga bleef Brazilië tijdens zijn eerste vijf interlands zonder tegentreffers.

In Wenen werd de score pas in de 64ste minuut geopend door David Luiz, die uit een hoekschop voor 0-1 zorgde. Maar elf minuten later trok Aleksandar Dragovic de stand gelijk. Een overtreding van Oscar op Andreas Weimann leverde een strafschop op en die werd feilloos benut. De honderd procent-score van Brazilië tijdens de tweede ambtstermijn van Dunga, die in de periode 2006-10 ook al bondscoach was van De Goddelijke Kanaries, bleef gehandhaafd dankzij invaller Roberto Firmino (foto).

Met een schitterend schot in de kruising maakte de aanvallende middenvelder van 1899 Hoffenheim zijn eerste doelpunt in zijn tweede interland. Daarmee voorkwam hij dat Oostenrijk het kalenderjaar 2014 zonder nederlaag afsloot. Sinds de 2-1 nederlaag op bezoek bij Zweden in de WK-kwalificatie op 11 oktober 2013 bleef de ploeg van bondscoach Marcel Koller liefst negen interlands ongeslagen, maar aan die reeks kwam een einde tegen Brazilië.