Thiago Silva hekelt bondscoach Dunga: 'Mij is niets verteld'

Reacties

Thiago Silva is not amused dat bondscoach Carlos Dunga hem zonder enige vorm van communicatie de aanvoerdersband bij de Braziliaanse nationale ploeg heeft afgenomen. De dertigjarige verdediger, die door een blessure pas deze maand voor het eerst sinds het WK weer bij de Selecão zat, moest die afstaan aan Neymar.

Thiago Silva hekelt bondscoach Dunga: 'Mij is niets verteld'

Op het WK van afgelopen zomer in eigen land was Thiago Silva nog wél de captain van Brazilië, maar de defensieleider van Paris Saint-Germain kreeg veel kritiek vanwege zijn tegenvallende optredens en zijn emotionele gedrag. Zo was hij in tranen nadat Brazilië in de achtste finale pas na penalty's had gewonnen van Chili.

Hoewel ook Neymar zijn tranen rijkelijk liet vloeien, bombardeerde Dunga de 22-jarige aanvaller, die op het WK wél zijn niveau haalde getuige vier doelpunten, tot zijn nieuwe aanvoerder. Het gebeurde op het moment dat Thiago Silva begin dit seizoen ontbrak in de Braziliaanse selectie door een spierblessure. Daar is hij níét blij mee.

De emoties liepen in de achtste finale van het WK hoog op bij Thiago Silva (knielend uiterst links) en Neymar (rechts) tijdens de penaltyserie tegen Chili.
De emoties liepen in de achtste finale van het WK hoog op bij Thiago Silva (knielend uiterst links) en Neymar (rechts) tijdens de penaltyserie tegen Chili.

'Niemand heeft met mij gepraat voordat Neymar aanvoerder werd gemaakt. Heeft dat me geraakt? Eerlijk gezegd wel, ja. Ik had liever gezien dat iemand van de trainersstaf of Neymar zelf met me had gesproken, voordat ze me mijn aanvoerdersband zouden afpakken', vertelde Thiago Silva zondag tijdens een persconferentie.

'Ik had het gevoel dat ik mijn plaats in de groep verloor, dat Dunga me iets afnam', vervolgde de verdediger, die geen reden ziet om de hete brij heen te draaien. 'Ik ga jullie niet vertellen dat ik blij ben met wat is er gebeurd, want dat ben ik niet. Het is een droevig moment, maar het hoort bij het voetbal. Ik zal mijn werk blijven doen.'

Vooralsnog bestaat dat werk uit het warmhouden van de reservebank. Tijdens zijn afwezigheid veroverde Atlético Madrid-verdediger Miranda een basisplaats in het centrum van de defensie naast David Luiz. 'Ik betaal nog steeds de prijs voor wat ik tegen Napoli heb gedaan, toen ik mezelf blesseerde', aldus Thiago Silva, die Miranda niets kwalijk neemt. 'Hij heeft gewoon zijn kans gepakt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.