Newcastle-icoon overlaadt De Jong met complimenten

Reacties

Newcastle United kijkt reikhalzend uit naar de rentree van Siem de Jong. Peter Beardsley, clubicoon en assistent-trainer van The Magpies, is lyrisch over de Nederlander.

Newcastle-icoon overlaadt De Jong met complimenten

De Jong speelde vanmiddag mee in het Onder 21-elftal van Newcastle, dat getraind wordt door Beardsley. 'Siem is een topspeler', sprak Beardsley na afloop. 'Als ik Siem zie spelen, herken ik veel dingen van mezelf, hoewel dat misschien arrogant klinkt.'

Die complimenten kan De Jong in zijn zak steken, want 59-voudig international Beardsley staat in Engeland en in Newcastle in het bijzonder zeer hoog in aanzien.

'Siem verricht veel onopvallend werk, door tegenstanders onder druk te zetten en af te jagen. Hij heeft een geweldig voetbalbrein en is een pure nummer 10. Hij heeft een enorme indruk op me gemaakt', vervolgde Beardsley, die denkt dat De Jong zondag tegen Stoke City kan terugkeren in de hoofdmacht en daar het verschil kan gaan maken. 'Er zijn weinig spelers die het spelletje zo goed begrijpen als hij.'

De Jong kwam vanwege een liesblessure sinds 31 augustus niet meer in actie voor Newcastle, dat hem kort daarvoor had overgenomen van Ajax. The Magpies staan momenteel elfde in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.