Newcastle United breekt transferrecord voor Isak

Reacties

Newcastle United heeft de recordtransfer van Alexander Isak afgerond. De Zweedse aanvaller wordt overgenomen van Real Sociedad.

Newcastle United breekt transferrecord voor Isak
© Pro Shots

Isak prijst zich gelukkig met Newcastle United als zijn nieuwe club. 'Het was een zeer zware beslissing, maart een beslissing waar ik echt blij mee ben', zei de Zweed op de clubwebsite. 'Het is een grootse en historische club, waarvoor iedereen zou willen spelen. De ongelooflijke fans en het project van de club vormen een belangrijke reden om te komen.'

Voor Isak (22), die in St. James' Park een meerjarig contract tekende, wordt Newcastle United zijn vierde club in het buitenland. De Zweedse international verhuisde in januari 2017 naar Borussia Dortmund, dat de spits twee jaar later aan Willem II verhuurde. Na het half jaar in Tilburg vond Isak onderdak bij Real Sociedad.

In La Liga deed Isak van zich spreken. Zo nam hij dit seizoen de Sociedad-treffer tegen Barcelona voor zijn rekening. Het heeft Newcastle United ertoe gebracht diep in de buidel te tasten voor de 37-voudig international.

Met de transfer is een bedrag gemoeid van naar verluidt zeventig miljoen euro, waarmee het oude clubrecord van Newcastle United wordt gebroken. In 2019 betaalden The Magpies ruim veertig miljoen aan 1899 Hoffenheim om Joelinton los te weken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.