Newcastle United heeft dinsdag op indrukwekkende wijze een einde gemaakt aan een serie van vier nederlagen op rij. Met dank aan een opvallende uitblinker trakteerden The Magpies Aston Villa op de eerste thuisnederlaag van het seizoen. De blessure van Alexander Isak vormde een smet op de zege.

Aston Villa
Aston Villa
1 - 3
Newcastle United

Alleen Sheffield United slaagde er dit seizoen in om Villa Park met een resultaat te verlaten. De promovendus hield The Villans vorige maand verrassend op een gelijkspel. De overige negen duels eindigden allemaal in een overwinning voor Villa. Newcastle bleef in Birmingham in de openingsfase overeind en sloeg in het laatste kwartier van de eerste helft genadeloos toe.

Beide keren was het Fabian Schär, de verdedigingspartner van Sven Botman, die Emiliano Mártinez van dichtbij passeerde. Op slag van rust incasseerde manager Eddie Howe een enorme tegenvaller, want Isak moest geblesseerd het veld verlaten. De Zweedse aanvaller moest zich laten vervangen door Miguel Almirón en voegde zich in de overvolle ziekenboeg van Newcastle.

Dubbel pech voor Moreno
De bezoekers bewezen over een brede selectie te beschikken, want Aston Villa kreeg nog binnen het uur de genadeklap. Het doelpunt zou de boeken ingaan als een eigen doelpunt van Álex Moreno, die tot overmaat van ramp ook nog eens hard in aanraking kwam met de paal.

Ollie Watkins zorgde twintig minuten voor tijd voor hernieuwde hoop op Villa Park, maar de thuisploeg ging tevergeefs op zoek naar de aansluitingstreffer. Door de nederlaag voelt Villa de hete adem van Tottenham Hotspur in de nek. Newcastle klimt op doelsaldo van plek tien naar plek zeven.

Luton Town
Luton Town
4 - 0
Brighton & Hove Albion

Luton Town verraste in eigen huis tegen Brighton & Hove Albion. De promovendus, met Tahith Chong op de bank, schoot uit de startblokken. Binnen drie minuten keken de bezoekers tegen een 2-0 achterstand aan. Elijah Adebayo maakte de openingstreffer, Chiedozie verdubbelde de score. Het zou een rampavond worden voor Brighton, waar Jan Paul van Hecke als enige Nederlander meespeelde. Adebayo voltooide zijn hattrick en zou de eindstand bepalen op 4-0.

Crystal Palace
3 - 2
Sheffield United

De toeschouwers op Selhurst Park kregen een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. Het eerste half uur schoot het duel tussen Crystal Palace en Sheffield United alle kanten op. Brereton Díaz en James McAtee schoten de bezoekers twee keer op voorsprong, maar beide keren trok Eberechi Eze de stand gelijk. Halverwege de tweede helft zorgde Michael Olise voor de beslissing. De aanvaller schoot via de binnenkant van de paal heerlijk raak en bezorgde Palace drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Fulham
Fulham
0 - 0
Everton
Everton

Op Craven Cottage was een stuk minder te beleven. Fulham en Everton kwamen allebei niet tot scoren. Bij de thuisploeg bleef Kenny Tete de hele wedstrijd op de bank, bij The Toffees had Arnaut Danjuma een basisplaats. De Nederlander, die deze winter niet mag vertrekken uit Liverpool, viel in de negentigste minuut geblesseerd uit.